Posted by : Τζέση Μπλου Τρίτη 21 Μαΐου 2013



Η Hélène μοιράζεται το δωμάτιο στην εστία του πανεπιστημίου με την Cathy και τη Johanna. Μια μέρα, οι τρεις φίλες συναντούν τρεις νεαρούς, τον Nicolas, τον Etienne και τον Christian, οι οποίοι μοιράζονται και αυτοί ένα δωμάτιο στο πανεπιστήμιο και έχουν μια ροκ μπάντα. 


Η Hélène και οι φίλοι της, θα γνωρίσουν την αγάπη και την απογοήτευση, το γέλιο και τη θλίψη. Σύντομα τα ζευγάρια διαμορφώνονται. Η Hélène με το Nicolas, η Cathy με τον Etienne, η τρελο-Johanna με τον... «Cri-Cri d'amour». Στο νήμα των επεισοδίων, αυτές οι σχέσεις θα κατεδαφιστούν και ενδεχομένως θα μεταρρυθμιστούν, μέσα από προδοσίες, απάτες και αφίξεις νέων φίλων.

Η κωμική σειρά Hélène et les Garçons βάζει στο επίκεντρο της θεματολογίας της τις -κυρίως συναισθηματικές- περιπέτειες μιας ομάδας των φοιτητών, θίγοντας επαναλαμβανόμενα θέματα όπως τη μουσική, τα φλερτ, τις αμφισβητήσεις και τις συμφιλιώσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες. Μια Γαλλική κωμική σειρά που προβλήθηκε από το 1992 ως το 1994 σε 280 εικοσιπεντάλεπτα επεισόδια. Είναι ένα spin-off της σειράς Premiers Baisers, και ακολουθεί την Hélène Girard, (χωρίς να είχε ιδιαίτερα μεγάλο ρόλο στην προηγούμενη σειρά), την οποία υποδύεται η Hélène Rollès και τους φίλους της στη ζωή τους ως σπουδαστές. Οι υπόλοιποι δεν συμμετείχαν στη σειρά Premiers Baisers.

Η σειρά εξετάζει την αγάπη, τη φιλία, την προδοσία, τη θλίψη, τη χαρά. Όσο περνούν τα επεισόδια, οι ηθοποιοί και οι ρόλοι τους αυξάνονται. Ήδη στο τρίτο επεισόδιο, έρχεται ο “πιανίστας” ο José που όλο πιάνει τα μαλλιά του, και λίγο αργότερα ο έρωτάς του, η Bénédicte, που λίγο έλειψε να του την φάει ο «Cri-Cri d'amour». Η Nathalie πρωτοεμφανίζεται νωρίς αλλά ποτέ δεν “μπήκε” στην τρελοπαρέα, αφού ήταν σκύλα. Η προδοσία και φυγή του Étienne, δεν οδήγησε μόνο στη φυγή της απογοητευμένης Cathy, αλλά και δημιούργησε και ένα κενό στη θέση του μπασίστα της μπάντας, στο κρεββάτι του δωματίου, στον κολλητό-γλάστρα του Nicolas, ρόλο που δεν μπορούσε να υποκαταστήσει ο Christian. Έπρεπε να είναι ψηλός, φλώρος και να μην διαφωνεί με τον πρωταγωνιστή. Έτσι ήρθε ο Sébastien και αντίστοιχα η Laly. Προφανώς αυτοί ταίριαξαν μεταξύ τους. Έτσι ήρθε και ο Christophe με την Adeline, αντικαθιστώντας τους Christian και Johanna, για να μην λέμε πάλι τα ίδια, και προς το τέλος o Olivier και ο Bruno.

Το 1994, η σειρά Το Θαύμα της Αγάπης (Le miracle de l'amour) αναλαμβάνει να συνεχίσει τις περιπέτειες της Helen και των φίλων της για 159 επεισόδια. Η εύθυμη παρέα αφήνει τα δωμάτια στην εστία και νοικιάζει ένα μεγάλο σπίτι από κοινού. Η φυγή των βασικών ηθοποιών, μετά από κάποια επεισόδια, Helene Rolles (Helen) και Patrick Puydebat (Nicolas) προκαλεί απώλεια τηλεθεατών. Η σειρά Les Vacances de l'amour είναι το νέο spin-off και μέσα σε 160 πενηντάλεπτα επεισόδια, από το 1996 μέχρι το 2004 επαναφέρει αποχωρήσαντες ρόλους και ηθοποιούς από τις δύο προηγούμενες σειρές, ενώ στη σειρά Les Mystères de l'amour, που ξεκίνησε το 2011 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, η Johanna (Rochelle Redfield) αποχωρεί μετά την πρώτη σεζόν για δεύτερη φορά.

Η σειρά Hélène et les Garçons προβλήθηκε στην Ελλάδα μέσα από τη συχνότητα του παλιού ΣΚΑΪ (η συχνότητα που έχει ο σημερινός Alpha), με 2 χρόνια καθυστέρηση, από το 1994 έως το 1996. Ιδιαίτερα δημοφιλής σειρά, είχαν κυκλοφορήσει και δίσκοι με τα τραγούδια της τα οποία ερμήνευε η πρωταγωνίστρια. Έναν τέτοιο δίσκο η αδερφή μου είχε φροντίσει να αγοράσει. Στην Ελλάδα προβλήθηκε και Το Θαύμα της Αγάπης, όμως όταν άρχισαν να φεύγουν οι αρχικοί πρωταγωνιστές σταμάτησε το κοινό να την παρακολουθεί. Είχαμε ήδη ξενερώσει με την φυγή των Christian (για να γίνει τραγουδιστής) και Johanna από την προηγούμενη σειρά, οι οποίοι ήταν οι πιο ευχάριστοι της τρελοπαρέας.
 
Μια σειρά που όλοι σνομπάραμε στην αρχή, αλλά αρχίσαμε να τη βλέπουμε για να μην μένουμε πίσω στις συζητήσεις στο σχολείο. Πέρα από τη φάση της νοσταλγίας όμως, ήταν μια απαράδεκτη σειρά. Η απόλυτη αμερικανοποίηση της Ευρωπαϊκής τηλεόρασης.

*Όπως δημοσιεύθηκε στη στήλη μου "Retro TV" στο SevenArt.gr στις 23 Μαρτίου 2013.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Blogger templates

Από το Blogger.

- Copyright © Τζέση Μπλου -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -